Matematik

f'(X)

28. november 2010 af Frook (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har opgaven:

nedenunder er grafen for f(x)

grafen er vedhæftet

bestem hvor f '(x) = 0 det er så = 3

problemet er næste opgave

hvad er f '(4) (indtegn tangenten og beregn stigningstallet)

hvordan kan jeg bestemme stigningstallet uden, at kende ligningen på grafen?

på forhånd tak!

Vedhæftet fil: fff.bmp

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Her lader det til, at du med nogen sikkerhed kan indtegne den og så aflæse hældningskoefficienten direkte.

Men du kan jo altid bestemme forskriften for parablen først.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2010 af NejTilSvampe

 #1 - det er ikke sikkert at det er er en parabel :S selvom det højst sandsynligt er en parabel tror jeg ikke det er matematisk korrekt at gøre den antagelse.

Så #0 - du er nødt til at aflæse stigningstallet ud fra grafen.

Til det med hvor f'(x) = 0 , tror jeg svaret de leder efter er et koordinatsæt. Isåfald er svaret (3,-1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2010 af Anxyous (Slettet)

#2:

Blev klar over det umiddelbart efter, jeg havde skrevet det, men blev enig med mig selv i, at det var en fair antagelse at gøre. Men du har helt ret ;)


Svar #4
28. november 2010 af Frook (Slettet)

aha plejer bare, at være nok at skrive 3

tak for hjælpen i 2 det hjalp en hel del!


Skriv et svar til: f'(X)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.