Matematik

diff.ligning...

29. november 2010 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en diff.ligning...:

F'(y) = c * F(y)*(N-F(y))

hvor der gælder:

F(0) = 3000 

F'(0) = 3600

F(y) går mod 15000 når y går mod uendelig...

jeg skal nu bestemme c og N... hvad gør jeg..??


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2010 af PeterValberg

 bestem oplysningerne F(0)=3000 og F'(0)=3600 til at bestemme værdien for c

F'(y) = c·F(y)(N-F(y))

3600 = c·3000·(N - 3000)    

hov, hvad med N??????  N = 15000 (bæreevnen) den sidste oplysning F(y) → 15000  når y → ∞

3600 = c·3000·(15000 - 3000)

så skulle det være en smal sag at bestemme c

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
29. november 2010 af Yow! (Slettet)

den klarer solve() hehehe :-)

mange tak for din hjælp peter...


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af PeterValberg

 det var da så lidt, skulle det være en anden gang :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: diff.ligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.