Matematik

f'(x) - haster!!!

30. november 2010 af antonsen90 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej!

Jeg har en opgave, som lyder således: funktionerne f og g er givet ved f(x)=x^4+3x^2-5x og g(x)=ln(x)+7

Det er så meningen, at jeg skal bestemme f '(x) og g '(x).

Jeg skal måske op i denne opgave til en matematikprøve og vil gerne have lidt hjælp til at få den på plads. Er der en, som meget pædagogisk kan forklare mig den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at (a·xn)' = a·n·xn-1 og, at (ln(x))' = 1/x .


Svar #2
30. november 2010 af antonsen90 (Slettet)

Hvad er a? Og hvordan passer det ind i det, som du har skrevet op?


Svar #3
30. november 2010 af antonsen90 (Slettet)

 Nu har jeg forstået. Kan det så passe, at f'(x) = 4*x^3+6*x-5???


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt. I #1 var a bare en generel konstant.


Svar #5
30. november 2010 af antonsen90 (Slettet)

 Ja, det forstod jeg. Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: f'(x) - haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.