Dansk

Hjææææææælp bioanalytiker og uddannelsen

01. december 2010 af Xenu (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg skal lave en opgave/rapport/fremlæggelse om en uddanne og da jeg ikke havde tid til at vælge valgte jeg bioanalytiker uddannelsen. men jeg ved ikke meget om det og det jeg indtil vidre har fundet på nettet er ret forvirrende. dette er min problemformulering:

1. Hvordan bliver man bioanalytiker?

2. Hvad er det for nogle arbejdsområder man har indenfor bioanalytiker uddannelsen?

3. Hvilke udfordringer kommer man ud for som bioanalytiker, og hvordan håndtere man dem?

4. Hvilke undersøgelser kan man komme ud for at lave som bioanalytiker?

jeg ville også spørge om i kan hjælpe mig med at finde på et produkt.

Håber virkelig at i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. december 2010 af Tarianor (Slettet)

Bioanalytiker uddannelsen er en 3.5 årig lang proffesionsbachelor. Det er en blanding mellem teoretisk viden og praktik ophold på hospitalet.
2: På hospitals sektoren: Det er primært analyser af materiale for kroppen afhængig af din specialisation. Det kan være analyse af blodet, urin, fæces. Dyrkning af bakterier of vira og bestemmelse af type. Der er også analyser på patologisk afdeling hvor man analysere biopsier taget af lægerne. (ydermere kan der også forskes inden for genetik samt at arbejde på nuclearmedicinske afdelinger og fertilitetsklinikker).
Den private sektor: forskning og laborant arbejde primært hos medicinal virksomheder.

3: Udfordringerne varierer meget afhængig af hvad du laver. Men de spænder sig fra patientkontakt og etik til forskellige laboratorie udfordringer. Generelt findes der foreskrifter for alting som man følger hvis der opstår problemer og disse løser dem oftest. Men ellers er det bare at bruge sund fornuft (mest i i forbindelse med patient kontakt). Nogen gange kommer man også ud for at nogle prøve resultater ikke passer overens med det forventede hvor man er nødt til at finde ud af hvad problemet er (folks etnicitet eller forkert opbevaring af prøvemateriale etc). Der kan også opstå problemer hvis man ikke kan stikke på folk, hvor man er nødt til at være professionel nok til at få hjælp fra de mere erfarne.

4: Du kommer ud for at lave alt fra at dyrke bakterier og bestemme art, til at se på blod i mikroskoper eller analysere spinalvæske på maskiner mv.

Angående et produkt,så ved jeg ikke helt hvad du havde i tankerne med i hvilken retning du ville gå med det?

Mvh. Lars, modul 7 bioanalytiker studerende
 

P.s. Jeg vil anbefale at du ser på Dbio.dk


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2010 af Tarianor (Slettet)

Woah, den fuckede det da rimelig godt op heh :P redigere det lige


Svar #3
01. december 2010 af Xenu (Slettet)

hehe tusind tak :)


Svar #4
01. december 2010 af Xenu (Slettet)

nå ja jeg har også hørt at der er 6 specialer indenfor bioanalytiker uddannelsen, ved du hvad de er? :)


Svar #5
01. december 2010 af Xenu (Slettet)

ved du også om hvilken gymnasie retning er bedst at tage?


Brugbart svar (2)

Svar #6
01. december 2010 af Tarianor (Slettet)

Personligt ville jeg anbefale en matematisk/htx. Grundet at de giver et bedre grundlag da der er meget biologi, kemi, biokemi og fysiologi. Men så vidt jeg husker så er alle retninger ok da kravende ikke er så høje igen.

De 6 specialer så vidt jeg husker er:

Biokemisk, mikrobiologisk, patologisk, nuclearmedicinsk, diagnostisk immunologi. Kan sq ikke lige huske hvad den 6 burde være, beklager.


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. december 2010 af jegerenlamer (Slettet)

 Jeg sidder selv og skriver OSO om bioanalytiker uddannelsen, så jeg synes det er ekstremt fedt at der er en på netop den uddannelse der svarer i denne tråd.

og ang. de 6 specialer:

"Der er seks laboratoriemedicinske specialeområder: Klinisk biokemi, klinisk fysiologi og nuklearmedicin, klinisk immunologi, klinisk mikrobiologi, patologisk anatomi og klinisk neurofysiologi."

http://www.ug.dk/uddannelser/professionsbacheloruddannelser/socialogsundhedsuddannelser/bioanalytiker.aspx

^ der er en masse godt.
Se under Om uddannelsen

:)


Svar #8
01. december 2010 af Xenu (Slettet)

ok, mange tak skal i have :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. december 2010 af Tarianor (Slettet)

Well i bliver bare ved med at spørge hvis det er. Jeg kigger ind her og der.


Svar #10
02. december 2010 af Xenu (Slettet)

nå ja siden du er en studerende i uddannelsen, ved du så hvad man skal have i gennemsnit for at komme ind på uddannelsen? :)


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. december 2010 af Tarianor (Slettet)

Sidst jeg kiggede kunne du got komme ind med lige omkring det der var 8 på det gamle system (aner ikke hvad det svarer til i det nye). Men det varierer også afhængig af hvor du vil ind.


Svar #12
02. december 2010 af Xenu (Slettet)

ok :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. december 2010 af jegerenlamer (Slettet)

 Hej Tarianor.

Kan du ikke svarer på den besked jeg har sendt til dig? :)

Mange tak.

(den er i din indbakke her på siden)


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. december 2010 af Moderatoren

@Xena.

På ug.dk kan du tjekke hvad man skal have i gennemsnit:-)


Svar #15
02. december 2010 af Xenu (Slettet)

hey er der nogen af jer der har nogle billeder af nogle studerene bioanalytiker der laver forsøg eller tager blodprøver eller noget andet som jeg kan bruge til min powerpoint? :)


Brugbart svar (1)

Svar #16
02. december 2010 af Tarianor (Slettet)

Øh vi tager generelt ikke billeder når vi tager blodprøver og lignende af forskellige grunde. (Patient anonymitet bl.a.) Men prøv da at google blodprøvetagning og se om du kan finde noget.


Svar #17
02. december 2010 af Xenu (Slettet)

ok


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. januar 2013 af blabblub (Slettet)

det er godt nok længe siden der sidst er blevet skrevet i denne tråd, men er det et hårdt studie, er der mange der dumper eksamenerne, og skal man kunne meget biologi og kemi for at kunne klare sig? og er det biologi helt ned til det molekylære niveau?


Brugbart svar (0)

Svar #19
09. januar 2013 af Tarianor (Slettet)

Der er nogen der dumper til de fleste eksamener ja. Men det er meget normalt. Synes ikke som sådan det er så svært igen (Bliver færdig her d. 18). Selve studiet er ikke værre end de fleste andre studier på samme niveau. Og man skal kunne en del biologi og kemi. Ja man går helt ned på molekylært niveau. Men hvis du bare har lidt interesse indenfor dem er det ikke så slemt igen da man får alt det undervisning man har brug for.


Brugbart svar (0)

Svar #20
09. januar 2013 af blabblub (Slettet)

ja okay, jeg går på molekylærbiologi, og jeg synes biologien er temmelig svær, men sværhedsgraden er måske ikke lige så høj som en universitetes uddannelse tænkte jeg?.
hvilken studieretning havde du på gymnasiet?, og har du prøvet at dumpe en eksamen (hvis ikke det er for privat). og er der mange skriftlige eksamener hvor man bare skal kunne hele bogen udenade, for det er der nemlig meget af på molekylærbiologi.


Forrige 1 2 Næste

Der er 37 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.