Matematik

Regression i Maple

04. december 2010 af anders_hp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal lave regression af et bestemt datasæt i Maple. Det er denne type funktion:

f(x) = b + a*e-c*x

Hvordan gør man det?

Jeg har prøvet følgende, men uden held: (tallene er tilfældige)

X:=[1,2,3,4]:

Y:=[15,13,11,9]:

Fit("b+a*e-c*x",X,Y,x)


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. december 2010 af David E (Slettet)

Hejsa..

Jeg har aldrig lavet regressioner i Maple før, men jeg fik dette til at virke:

with(Statistics):
X:=Vector([1,2,3,4]):
Y:=Vector([15,13,11,9])
Fit(b+a*exp(-c*x),X,Y,x);

Men prøv at rode lidt rundt i "Maple Help" - der står det hele! =)


Svar #2
05. december 2010 af anders_hp (Slettet)

Tak. Jeg fik det til at virke nu. Det kan godt være at det at tilføje "Vector" gjorde noget, men efter jeg satte mine data ind igen og forsøgte fra starten af så virkede det. Det skal siges at jeg har 2400 punkter som skulle fittes, så det er nemt at lave fejl man ikke lægger mærke til.


Skriv et svar til: Regression i Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.