Matematik

Cosinus, sinus eller tangens?

04. december 2010 af d09 (Slettet)

 Hej! 

Jeg har en matematikopgave for, hvor jeg bl.a. skal bruge sinus, cosinus og tangens. Men jeg har et lille problem... 

Jeg ved nemlig ikke hvilke formler jeg skal bruge? 

I en af opgaverne ved jeg kun at C=90 og c=10. Hvordan finder jeg B?? Hvordan kan man regne det ud? Jeg har søgt herinde og på google, men jeg synes ikke jeg kan finde noget om det.

Håber der er en der kan hjælpe mig! 

På forhånd tak. 

Mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2010 af Tyrael (Slettet)

Skriv alle opgaverne op herinde.
Ellers har vi ikke nogle muligheder for at kunne hjælpe.


Svar #2
04. december 2010 af d09 (Slettet)

 Ja jeg har formuleret mig lidt dårligt kan jeg se :) 

Jeg har fået løst de fleste af opgaverne, samt den jeg skrev oppe øverst. 

Nu har jeg kun denne her, som jeg ikke kan finde ud af:

a=8

b=?

c=10

A=?

B=?

C=90 

Jeg skal finde ud af hvad B er, hvilken formel skal jeg bruge? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2010 af mathon

A er spids
og

     sin(A) = 8/10 = 0,8

     B = 90º - A

     b = c·cos(A) = 10·√(1-sin2(A)) = 10·√(1-0,82)


Svar #4
04. december 2010 af d09 (Slettet)

 Det kan da ikke passe? 

A kan da ikke være 0,8°??


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Du finder A ved at bruge sin-1(0,8)


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. december 2010 af PeterValberg

 hvis jeg ikke tager helt fejl, så er:

sin(A) = 0,8    ⇔      A = sin-1(0,8)     ⇔     A = 53,13o

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
04. december 2010 af d09 (Slettet)

Aaarh ja, selvfølgelig! Tusind tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. december 2010 af PeterValberg

 det var da så lidt :-)

God 2. søndag i Advent

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Cosinus, sinus eller tangens?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.