Matematik

Begyndelsesværdiproblem

05. december 2010 af khula (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har skrevet følgende i mine noter til en forelæsning, men kan ikke selv se hvordan det går op? Har jeg skrevet noget forkert ned nogle steder, eller er der nogen der kan hjælpe med hvad der sker, der hvor jeg haar skrevet "hvorfor?"?
på forhånd tak :)

B.V.P.: y’(t) = e^(y(t)^2+y(t))
y’’(t) (e^(y(t)^2+y(t)))’ = e^(y(t)^2+y(t)) (2*y(t)*y’(t))
y’(0) = e^(0^2+0) = 1
y’’(t) = e^(0^2+0) * (2*0*1+1) = 1 (hvorfor?)
Dvs. y2(t) = 0 + 1(t – 0) + 1/2 * 1(t – 0)2 = 1/2 t2 + t
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af peter lind

Der er en fejl ved beregningen af y''(t), Sidste parentes skal være ( 2*y(t)*y'(t) +y'(t))

Du har sandsynligvis ikke fået leddet med i farten


Svar #2
05. december 2010 af khula (Slettet)

Det kan jeg godt se nu du siger det... Mange tak :)


Skriv et svar til: Begyndelsesværdiproblem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.