Matematik

Beregne skæringspunkt - HJÆLP

05. december 2010 af jegerrikke (Slettet)

 Hej alle.

Jeg har brug for hjælp til en matematik opgave

Hvordan beregner jeg skæringspunkterne af denne funktion:g(x)=x^2+2  og denne ligning: y=3x

Help

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af mathon

hvad kræver en skæring,

                   når
                                y = x2+2   og  y = 3x ?


Svar #2
05. december 2010 af jegerrikke (Slettet)

 Ehh? Ved ikke lige hvad du mener


Svar #3
05. december 2010 af jegerrikke (Slettet)

 Der skulle gerne være to skæringspunkter som ville lyde således: (1.,3.) og (2.,6.)


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. december 2010 af PeterValberg

 du har to funktioner f(x) = x2 + 2  og   g(x) = y = 3x

skæringspunkterne mellem dem, er de punkter (eller det punkt), begge grafer har tilfælles.
Du skal altså sætte funktionsforskrifterne lig med hinanden og løse for x:

f(x) = g(x)
x2 + 2 = 3x
x2 - 3x + 2 = 0

hvilket er en andengradsligning, der løses på sædvanligvis...
de deraf fundne værdier for x indsættes i den ene forskrift (lettest er at indsætte i y = 3x) derved får du bestemt de tilhørende y-koordinater og vupti, du har skæringspunkterne (eller skæringspunktet, hvis der kun er én løsning til andengradsligningen)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2010 af mathon

        ...skæringspunkter har bl.a. identiske 2.koordinater...


Svar #6
05. december 2010 af jegerrikke (Slettet)

 TUSIND TAK! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2010 af mathon

kravet var altså
                                x2 + 2 = y = 3x
dvs
                                x2 - 3x + 2 = 0            hvoraf skæringspunkternes 1.koordinater kan beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2010 af pensionist (Slettet)

Overså at spørgsmålet allerede var besvaret, sorry.


Svar #9
05. december 2010 af jegerrikke (Slettet)

 Okay tusind tak

Nu har jeg bare det problem at min beregning af andengradsligningen ikke svarer til de rigtige x-værdier

Jeg får -1 og -2??? som x-værdier


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. december 2010 af PeterValberg

 

så kan du vist godt selv herfra

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
05. december 2010 af jegerrikke (Slettet)

 Hvordan får du -(-3) i nr. 2?


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. december 2010 af mathon

                    a·x2 + b·x + c = 0

                    1·x2 + (-3)·x + 2 = 0

   a = 1
   b = (-3)
   c = 2
 

               d = b2 - 4·a·c = (-3)2 - 4·1·2 = 9 -8 = 1

                √(d) = √(1) = 1

       x = (-b ± √(d)) / (2·1)

       x = (-(-3) ± 1) / 2

       x = (3 ± 1) / 2

       x =  (4/2) = 2  v  x = (2/2) = 1


 


Svar #13
05. december 2010 af jegerrikke (Slettet)

 AAH JEG HAVDE OVERSET ET MINUS... HEHE JEG HAR FORSTÅET DEN :-)

Tak for at være så søde at skære det ud i pap :-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. december 2010 af mathon

                  ...det var nærmest i jern...    :-)


Skriv et svar til: Beregne skæringspunkt - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.