Matematik

Talrække

07. december 2010 af Mongomaniac (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis man danner en talrække ved at begynde med 6 og så hele tiden fordobler for at få næste led, rammer man aldrig et kvadrattal. Hvorfor?

Jeg har prøvet at tage kvadratroden af de tal der kommer ud af det og opgaven har selvfølgelig ret, men jeg kan ikke se et mønster i det.

6 12 24 48 96 192 384...


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2010 af peter lind

Alle tal kan skrives som 3*2n .  Da 3 ikke er et kvadrattal kan disse tal aldrig blive kvadrattal


Svar #2
07. december 2010 af Mongomaniac (Slettet)

tak :)


Svar #3
07. december 2010 af Mongomaniac (Slettet)

sider med endnu en opgave, kunne du evt hjælpe med den?

tre lette regnestk. hvor bogstaverne står for cifre:

Y+Y+Y=MY

AT+AT+AT+AT=PA

L+B+LB=BL

Jeg er blank :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. december 2010 af bemil (Slettet)

Der underforstås nok ikke et gangetegn mellem bogstaver uden andet tegn imellem sig, da den sidste ikke vil gå op, men en bud kunne da være: 

Y=5

M=1

5+5+5=15

A=2

T=3

P=9

23+23+23+23=92

L=4

B=5

4+5+45=54

Venlig hilsen Emil


Svar #5
07. december 2010 af Mongomaniac (Slettet)

tak, jeg havde godt set det lidt i den øverste, men kunne ikke finde resten :)

har du forstand på vækst?

opgave: en ting fordobles i str. hver dag og anbringes i en 1m3 kasse. efter nøjagtig 10 dage er kassen for lille.

Hvornår var kassen fyldt halvt?

tænkte at jeg først ville finde start str, men min formel lader til ikke at virke.

100 = k*((1 * 1)^10)

jeg skal finde k :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. december 2010 af peter lind

Der er ikke andet at gøre end at prøve sig frem. Man kan indskrænke mulighederne ved at kikke lidt på dem. I den første er venstre side 3*y. det giver et tal, der er to cifret, hvilket indskrænker mulighederne y. En anden indskrænkning er at 3*y skal give et to cifret tal hvor det sidste ciffer er det samme som y


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. december 2010 af mette48 (Slettet)

#5

hvis tingen fordobles hver dag, er den halvt fuld dagen før den er helt fuld


Svar #8
07. december 2010 af Mongomaniac (Slettet)

tak, jeg havde regnet det ud da peter skrev det, men fik ikke lige svaret :)

læg 20 tændstikker så der både vandret og lodret bliver fem tændstikker i hver række


Skriv et svar til: Talrække

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.