Matematik

Tangentligning

08. december 2010 af lilromeo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen!

Jeg har en opgave, som jeg ikke helt kan finde ud af. Den kommer her: f(x== 7ln x - 2x^2, hvor jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f(1)).

Jeg har forstået, at jeg skal finde f '(x) og differentiere, men jeg forstår ikke, hvordan.

På forhånd mange tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af mathon

        f(1) = 7·ln(1) - 2·12 = 0 - 2 = -2

og så skal du bruge

        f '(x)
og
        f '(1)


Svar #2
08. december 2010 af lilromeo (Slettet)

 Er det så -2, som er f '(x)???, for det er det, som jeg ikke kan finde ud af at finde.


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.