Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP om Amerikansk udenrigspolitik siden 1989

09. december 2010 af lesdis (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej,

Jeg skriver SRP, eller prøver på, men kunne rigtig godt tænke mig lidt hjælp da min problemformulering er meget bred og jeg derfor har mistet overblikket. Jeg skriver i samfundsfag og historie og min problemformulering er således:

1. Redegør for centrale træk ved amerikansk udenrigspolitik i perioden 1989-2008. I forlængelse heraf ønskes analyse af hvilke IP-teoretiske tilgange, som har præget amerikansk udenrigspolitik i løbet af denne periode. I den forbindelse skal bilag 1 og 2 inddrages.                                                                                                                                          (Bilag 1: Bush Announcing War on Iraq, www.historyplace.com/speeches/bush-war.htm, Bilag 2: George W. Bush "State of Union speech 2002" www.americanrhetoric.com/speeches/stateofunion20002.htm)

2. Dernæst ønskes en analyse af amerikansk udenrigspolitik under præsident Barack Obama, herunder hvilke værdier og traditioner inden for amerikansk udenrigspolitik, som inspirerer eller præger denne.                         (Herunder er bilag 3 oplagt at anvende: Obamas foreign policy: www.whitehouse.gov/issues/foreign-policy)

3. Desuden ønskes en diskussion af, hvorvidt USA er i stand til at fastholde sin hegemoniske position i den internationale verdensorden og fremtiden.

Jeg har lavet lidt hist og her men intet sammenhængende, da jeg er meget i tvivl om hvordan jeg skal besvare opgaven, så jeg får benyttet nok metoder og teorier inden for begge fag. Her er hvad jeg har tænkt på:

1. Redegøre for centrale udenrigspolitiske træk ved at benytte bilag 1 og 2 for hhv. 1989-1992 (Bush senior) og 2000-2008 (Bush junior) og så finde en tale der kan repræsentere Clinton i perioden imellem... SÅ vidt jeg er nået frem til er Bush jr.  neokonservativ i  sin førte politik, men er det rigtigt, og hvad med de andre?

2. Ved problemstillingen om Obama er jeg kommet frem til at han er idealist? Jeg har tænkt mig at analysere hans "foreign policy" ud fra IP-teorierne og så bruge hans bog "Mod til at håbe" til at analysere hvilke værdier og traditioner der inspirerer ham.

3. Spørgsmål 3 vil jeg diskutere hvorvidt USA har status som hegemon igennem en definition af denne status sammen med en analyse af USAs status, og så vil jeg se på hvilke faktorer der truer USA i fremtiden (anti-amerikanisme, Kina mm.)

Jeg ville virkelig sætte pris på lidt hjælp til om hvorvidt jeg er på rette spor, jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre lige nu :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af soerenhauris (Slettet)

Hej. 

Jeg sidder med en (stort set) identisk opgave i dag. 

Har du stadig din opgave? 

Hilsen Søren


Skriv et svar til: SRP om Amerikansk udenrigspolitik siden 1989

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.