Matematik
sandsynlighedsregning :(
24. april 2005 af
MaTay (Slettet)
jeg hader nye emner.. specielt sandsynlighedsregning.. det ser kanon let ud, men jeg forstår det simpelthen ikke :( jeg har læst kapitlet ca. ti gange, og stadig når jeg prøver at løse nogle opgaver selv, er jeg i knibe.. noget hjælp med lidt forklaring vil være meget taknemmeligt :)
jeg vil lige skrive to eksempler på nogle lette opgaver som jeg ikke kan finde en ordentlig løsning til:
opg 1)
Lad (U,P) være et sandsynlighedsfelt, hvor U = {1,2,3,4,5}. Bestem P(4), når
a) P(1) = P(3) = 0,1 og P(2) = P(4) = P(5)
b) P(1) = P(3) = 0,1 , P(2) = 0,2 og P(5) = 0,3
så kommer en lidt tricky opgave:
opg 2)
En person ankommer på et tilfældigt tidspunkt til Ellebjerg station, og har besluttet at tage det første s-tog der kommer. s-togene afgår efter følgende minutplan:
P(mod hundige) = {17,37,57}
P(mod KBH) = {03,23,43}
Bestem sandsynligheden for at personen kommer til KBH.
---------------
Det skal lige siges at jeg har facit for disse opgaver, men hvordan man kommer frem til disse resultater forbliver en gåde for mig indtil videre..
På forhånd tak :)
jeg vil lige skrive to eksempler på nogle lette opgaver som jeg ikke kan finde en ordentlig løsning til:
opg 1)
Lad (U,P) være et sandsynlighedsfelt, hvor U = {1,2,3,4,5}. Bestem P(4), når
a) P(1) = P(3) = 0,1 og P(2) = P(4) = P(5)
b) P(1) = P(3) = 0,1 , P(2) = 0,2 og P(5) = 0,3
så kommer en lidt tricky opgave:
opg 2)
En person ankommer på et tilfældigt tidspunkt til Ellebjerg station, og har besluttet at tage det første s-tog der kommer. s-togene afgår efter følgende minutplan:
P(mod hundige) = {17,37,57}
P(mod KBH) = {03,23,43}
Bestem sandsynligheden for at personen kommer til KBH.
---------------
Det skal lige siges at jeg har facit for disse opgaver, men hvordan man kommer frem til disse resultater forbliver en gåde for mig indtil videre..
På forhånd tak :)
Svar #1
24. april 2005 af allan_sim
#0. Til at starte med skal du have styr på betydningen af følgende:
1) I et endeligt sandsynlighedsfelt er summen af sandsynlighederne for hver enkelt hændelse lig med 1 (100%).
2) Sandsynligheden for en given hændelse kan udregnes ved:
P(H) = (antal gunstige udfald)/(antal mulige udfald)
Opg 1
Udnyt at summen skal give 1, dvs.
P(1)+P(2)+P(3)+P(4)+P(5) = 1
a)
0,1 + P(2) + 0,1 + P(4) + P(5) = 1
0,1 + P(4) + 0,1 + P(4) + P(4) = 1
0,2 + 3*P(4) = 1
...
b) På samme måde
Opg. 2
Der er 60 minuttal i alt, dvs. der er 60 mulige udfald. Hvilke minuttal medfører, at personen kommer til København? Du får her et antal minuttal - disse er de gunstige udfald. Sandsynligheden er så givet ved forholdet mellem disse to tal.
1) I et endeligt sandsynlighedsfelt er summen af sandsynlighederne for hver enkelt hændelse lig med 1 (100%).
2) Sandsynligheden for en given hændelse kan udregnes ved:
P(H) = (antal gunstige udfald)/(antal mulige udfald)
Opg 1
Udnyt at summen skal give 1, dvs.
P(1)+P(2)+P(3)+P(4)+P(5) = 1
a)
0,1 + P(2) + 0,1 + P(4) + P(5) = 1
0,1 + P(4) + 0,1 + P(4) + P(4) = 1
0,2 + 3*P(4) = 1
...
b) På samme måde
Opg. 2
Der er 60 minuttal i alt, dvs. der er 60 mulige udfald. Hvilke minuttal medfører, at personen kommer til København? Du får her et antal minuttal - disse er de gunstige udfald. Sandsynligheden er så givet ved forholdet mellem disse to tal.
Skriv et svar til: sandsynlighedsregning :(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
