Matematik
Ensvinklede trekanter
24. april 2005 af
Hilano (Slettet)
Hej alle...
Har fået en opgaven hvor jeg skal finde længden på de manglende sider.
I opgaven er der vist en tegning af en trekant, med en mindre trekant inde i. Disse trekanter er ensvinklede.
Ud af dette kan jeg skrive (med de mål jeg har fået):
3/(3+y) = x/(x+4) = 5/b
Nu skal jeg så finde x, y og b.
---- men hvordan??
Der er da alt for mange ubekendte?
Hilano..
Har fået en opgaven hvor jeg skal finde længden på de manglende sider.
I opgaven er der vist en tegning af en trekant, med en mindre trekant inde i. Disse trekanter er ensvinklede.
Ud af dette kan jeg skrive (med de mål jeg har fået):
3/(3+y) = x/(x+4) = 5/b
Nu skal jeg så finde x, y og b.
---- men hvordan??
Der er da alt for mange ubekendte?
Hilano..
Svar #1
24. april 2005 af GogO (Slettet)
tror du er gået helt i skoven, så vidt jeg kan forstå, du skal bruge formlen : a1 / a = b1 / b = c1 / c = k
os så bare a1 = k*a
b1 = k*b
c1 = k*c
evt kig i formel samling, formel (25) og (26)
os så bare a1 = k*a
b1 = k*b
c1 = k*c
evt kig i formel samling, formel (25) og (26)
Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
