Matematik

Andengradsligning!

12. december 2010 af Haer (Slettet)

det k er et reelt tal, betragtes ligningen
(k + 1)x2 + 2kx + k + 2 = 0

For hvilke værdier af k har ligningen ingen løsninger?
For hvilke værdier af k har ligningen netop 1 løsning?
For hvilke værdier af k har ligningen 2 løsninger?

Virkelig taknemlig, hvis nogen har lyst til at hjælpe!

____________________________________________

Hvordan opstiller man en andengradsligning ved hjælp af pythagoras læresætning, i en retviklet trekant, når man kender hypotenusen, og at den katete er 2 m længere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Du har jo ligningen for diskriminanten d = b2 - 4ac

Med k indsat, bliver det d = 4k2- 4 * (k+1) * (k+2)

Mht. den anden opgave, er den ene katete 2 m længere end den anden? For den kan ikke være længere end hypotenusen.


Svar #2
12. december 2010 af Haer (Slettet)

hypotenusen i retvinklet trekant er 10 m, mens den ene katete er 2 m længere end den anden, så jeg skrev en lille fejl:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Så får du jf. Pythagoras' sætning:

a2 + b2 = c2

<=>

x2 + (x+2)2 = 102

<=>

x2 + (x+2)2 - 100 = 0

Resten bør du selv kunne klare ;)


Svar #4
12. december 2010 af Haer (Slettet)

Jeg forstår ikke det med : Med k indsat, bliver det d = 4k2- 4 * (k+1) * (k+2), for jeg skal finde værdierne?


Håber du kan hjælpe
 


Skriv et svar til: Andengradsligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.