Matematik

definitionsmængde

25. april 2005 af cs (Slettet)
hej vil høre om der er nogen der vil hjælpe med definitionsmængden til
y=(ln(x+2)+2)^2
har lidt svært ved det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2005 af Allan Hansen (Slettet)

du skal undersøge endepunkterne vha- fortegnsundersøgelse mv.

løsningen er x= -0,865

Dm= -2;uendelig, hvor -2 er fraregnet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2005 af frodo (Slettet)

"løsningen er x= -0,865 "

løsningen til hvad?

Det er korrekt at Dm(f(x))=]-2;infty[

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2005 af Allan Hansen (Slettet)

nul-punktet, som han formentlig også skal bestemme.

Svar #4
25. april 2005 af cs (Slettet)

mener bare at min lærer sagde det skulle give et eller andet med e^ og så et eller andet.

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2005 af frodo (Slettet)

skal du bestemme nulpunktet for funktionen?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2005 af frodo (Slettet)

hvis ja, er det givet ved e^(-2)-2

Svar #7
25. april 2005 af cs (Slettet)

nej jeg skal angive difinitionsmængden og mener han sagde det var fra
e^(-2)-1 til uendelig eller noget i den stil, vi diskuterede det nemlig men fandt hvis ikke noget svar.

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. april 2005 af Duffy

y=(ln(x+2)+2)^2

x = e^(-2)-2

Dm(f) = ]-2;uendelig[


Duffy

Svar #9
25. april 2005 af cs (Slettet)

jamen hvis e^(-2)-2 er nulpunkt må den vel ikke være med i definitionsmængden

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. april 2005 af frodo (Slettet)

jo da..

Definitionsmængden er helt sikkert fra -2 til uendeligt. Det eneste "problem" i denne funktion er at indmaden tilln skulle gå hen og blive negativ, altså skal der gælde:
x+2>0 <=> x>-2

Svar #11
25. april 2005 af cs (Slettet)

gælder det også hvis vi siger at y > 0

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. april 2005 af frodo (Slettet)

y er større end lig nul, og er kun nul i det ovenfor fundne punkt, da den er sat i anden potens

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. april 2005 af Duffy

"jamen hvis e^(-2)-2 er nulpunkt må den vel ikke være med i definitionsmængden"

cs, blander x- og y-værdier sammen!!!!

Definitionsmgd handler KUN om x-værdier.

x = e^(-2)-2 indsat på x's plads i

y=(ln(x+2)+2)^2 giver y=0.


Kig fx på grafen for ln(x):

noget af grafen er under x-aksen
nemlig det der genereres af 0i x=1 er ln(x)=0
ellers ligger resten af grafen over x-aksen (x>1)

Dvs det som du tager logaritmen til ikke må være negativt eller nul.



Duffy

Skriv et svar til: definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.