Fysik

Termodynamik/smeltevarme

15. december 2010 af Rummikub (Slettet)

 Hej. 

Jeg har en opgave der lyder på, at finde ud af hvor meget energi der skal bruges til at smelte 0,5 kg is og hvor lang tid det vil tage. Jeg ved at jeg skal bruge formlen Q = m * Ls og at det så lyder Q = 0,5kg * 334,3 kJ/kg = 167 kJ

Betyder det så at der skal 167 kJ til at smelte 0,5kg is og hvordan regner man så det om til tid?

Håber i kan hjælpe.

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2010 af mathon

     du må have oplysning om "energileverandørens" effekt, P

       hvoraf
                                E = P·t = 167,15 kJ                  så tiden kan beregnes

              


Svar #2
15. december 2010 af Rummikub (Slettet)

Jeg er ikke lige på hjemmebane hvad fysik angår, da det er noget jeg skal bruge til et helt andet projekt, så kan du måske uddybe E, P og t lidt mere? Men tak for dit hurtige svar. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2010 af mathon

    Du  må have en oplysning om antal Watt...


Skriv et svar til: Termodynamik/smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.