Matematik

Ubestemt integrale

15. december 2010 af Strongerman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Efter at have læst bogen godt igennem omkring integraler, synes jeg stadig at have problemer med opg. 124 a) i teknisk matematik 3. Jeg prøver at arbejde mig en smule foran resten af klassen, så det er et emne vi endnu ikke har haft.
 

∫5^x-x^2+4x^3 dx

Jeg forstår godt at differentiation og integration er modsatte regningsarter, og forstår også tidligere eksempler, men kan stadig ikke komme igang med denne opgave..

Hjælp ønskes meget gerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2010 af mathon

                     ∫0 k·xndx = k ·(1/n+1)·xn+1 = (k/n+1)·xn+1

                     ∫0 axdx = (1/ln(a)) · ax

..................

   ∫0 .....dx   betyder integralet med integrationskonstant lig med 0


Svar #2
15. december 2010 af Strongerman (Slettet)

Mange tak for det hurtige svar, men hvis jeg skal være ærlig, så er den formel vidst en tak større end hvad mit hovede kan forstå.

Jeg har en stamfunktion der lyder sådan her; ∫f(x)dx

a^2*1:1n (a)         (divider står i stedet for brøkstreg)

Hvis jeg sætter min formel ind: 5^x*1:1n5 og integrale resten, altså: x^3:3+x^3? er det bare det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2010 af mathon

                        ∫ (5x - x2+4x3) dx = (1/ln(5))·5x  - (1/3)x3 + x4 + k


Svar #4
15. december 2010 af Strongerman (Slettet)

Arg, jeg tror jeg har fattet det nu :)

Jeg siger mange tak!


Skriv et svar til: Ubestemt integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.