Matematik

integralregning

16. december 2010 af Emma1991 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 jeg skal beregne integralet ef: xdx/(3x^2 -1)^4 jeg kan desværre ikke lave integralteget på min pc

jeg er i tvivl om, jeg skal bruge substitution, men synes bare ikke noget differentiseret giver noget andet i funktionen? og det forvirrer mig, at have brøk, hvor nævneren udgør en indre og ydre.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af PeterValberg

 ja, det vil være smart at substituere

u = 3x2 - 1 

derved bliver

du/dx = 6x    ⇔  dx = 1/(6x) du

når du substituerer i integralet får du:

∫x/(6xu4) du = ∫1/(6u4) du = (1/6)∫u-4 du = (1/6)(-1/3)u-3 + k = (-1/18)(1/(u3)) + k = (-1)/(18(3x2-1)3) + k

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.