Matematik

hjælp mig

16. december 2010 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har en sammenhæng den hedder y=3x

På hvilke måder kan man beskrive sammenhængen ved hjælp af matematiksprog?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af Booklover (Slettet)

Hvad beskriver y? Hvad beskriver x? hvad beskriver 3? Hvilken sammenhæng er det?

Nu er det lige et halvt år siden jeg afsluttede mat på b niveau på stx, men kan vist stadig huske lidt ... tror du har med en lineær sammenhæng at gøre (y = ax + b). Her (tror jeg) y er den uafhængige variabel og x den afhængige variabel. a er hældningskoefficienten/stigningstallet og b skæring med y-aksen. I din sammenhæng y = 3x kan du derfor se, at a = 3, dvs. at stigningstallet er 3. Hjælper det dig lidt videre?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Størrelsen y er proportional med størrelsen x, med proportionalitetskonstant 3.


Svar #3
16. december 2010 af pige24 (Slettet)

y=3x

y er (3) gange x

Jeg ved at man godt kan forklare sammenhænge ved hjælp af grafer og ligninger mm.Det har Andersen forklaret.

Men det jeg havde svært ved i denne opgave, var at forstå hvad opgaven mente med matematiksprog.

Lige et sidste spørgsmål.Skal jeg så bare forklare mundtligt hvad sammenhængen y=3x er.

Var det, det opgaven mente med, at man svare på " hvilke måder man kan beskrive sammenhænge ved hjælp af matematiksprog på"


Svar #4
16. december 2010 af pige24 (Slettet)

Help.


Skriv et svar til: hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.