Matematik

Cosinus, sinus og tangens

16. december 2010 af ziggyagge (Slettet)

 Hej:D

kunne godt lide tænke mig at vide hvordan man regner denne her opgave ud:

I trekant ABC er hb=13,7 og a=39 grader og C=60 grader. Bestem AB og AC?? har ingen idé. 

på  forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

I denne notation kan det ikke være a = 39 grader. Det må være vinkel A, der er 39º . Højden hb er katete i en retvinklet trekant, der har AB som hypotenuse og vinkel A som den ene spidse vinkel. Da er sin(A) = hb/|AB| , så |AB| = c kan findes.

Da de to vinkler er kendte, kan den tredje vinkel B findes af vinkelsummen. Brug nu sinusrelationen til at finde b = |AC| .


Svar #2
16. december 2010 af ziggyagge (Slettet)

 i det første du skriver skriver du sin(A)=hb/AB 

vi kender jo ikke AB??


Svar #3
16. december 2010 af ziggyagge (Slettet)

 jeg får AB til 18,853 og AC til 21,5015


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nej, du skal jo finde |AB| af dette udtryk,  |AB| = hb/sin(A) . Du kender hb og A .


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Med oplysningerne i opgaven finder jeg |AB| = 21,770 .


Skriv et svar til: Cosinus, sinus og tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.