Matematik

Uendlige rækker

16. december 2010 af Ma22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg ville lige spørger om nogen af jer kunne hjælpe mig med at forstår denne:

1-(-x)^n = (1+x)(1-x+x^2-x^3+...+(-x)^(n-1))

hvorledes bliver højresiden til

1-(-x)^n , når man ganger med (1+x) i parentesen (1-x+x^2-x^3+...+(-x)^(n-1))

jeg har selv prøvet at gange parentesen ud:

(1-x+x^2-x^3+...+(-x)^(n-1))+(x-x^2+x^3-x^4+...+x*(-x)^(n-1))

og reduceret så der kun er:

1+(-x)^(n-1)+x^4+(x*(-x)^(n-1))

jeg håber at kan hjælpe mig!

Mang tak på forhånd.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vi har

(1+x)(1 -x +x2 + ... +(-x)n-1)

      = 1 -x +x2 + ... +(-x)n-1 
            +x -x2 + ... -(-x)n-1 -(-x)n

      = 1 -(-x)n


Svar #2
16. december 2010 af Ma22 (Slettet)

tusind tak skal du have


Skriv et svar til: Uendlige rækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.