Fysik

co2

16. december 2010 af seha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg har en opgave om transport og co2.. Jeg kan ikke finde ud af at regne hvor meget co2 der udvikles.. er du nogle der kan hjælpe? :) 

her er opgaven, det er den nederste opgave, jeg skal have hjælp til:

4. Transport
Forstil dig, at du kørte i bil til gymnasiet hver dag. Hvor meget benzin vil du så bruge, og hvor meget CO2 udvikles. Hvad koster det? Antagelser og udregninger skal begrundes.

Fra Hirtshals til Brønderslev gymnasium er der 42,2 km.
Kører i en Alfa Romeo, som kan kører 14,7 km per liter.
Statoils literpris for 95 oktan koster 11,50 kroner per liter.
- for at finde hvor mange liter man skal bruge for at kører fra hirtshals til Brønderslev gymnasium og tilbage.

liter * 14,7 km per liter = 42,2 km * 2
liter * 14,7 km per liter = 84,4 km
84,4/14,7 = 5,741496599 = 5,74 liter benzin
 

- man skal bruge 5,74 liter benzin for at kører fra Hirtshals til Brønderslev gymnasium og retur.

hvor meget co2 udvikles?


benzin: 0,7 kg/L * 5,74 liter =4,018 kg  (her kan jeg ikke komme videre)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Gør dig den antagelse, at der ikke bruges brændstof når bilen startes, holder stille mm.

Find ud af, hvad benzin består af.

Antag så, at benzinen bliver omsat ved fulstændig forbrænding, så kan du beregne mængden af den udviklede CO2.


Skriv et svar til: co2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.