Matematik

help

17. december 2010 af pige24 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

1.Benzin/olie 4%(25:1)

En dunk med i alt 20 liter er blandet.Herefter udgør olien?

2 På hvilke måder kan du beskrive sammenhænge ved hjælp af matematiksprog.

3 Beskriv sammenhængen y=4x ved hjælp af matematiksprog

2 og 3 har jeg virkelige haft problemer med,det som er problemet er at forstå opgaven og forstå hvad der menes med matematiksprog.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2010 af AMelev

Hmm - jeg er heller ikke sikker på, hvad der menes, men

1) Oplysningerne i den første opgave forstår jeg ikke - hvad er 4%? Er oliemængden 4% af benzinmængden? Eller udgør olien 4% af blandingen? Eller er forholdet benzin/olie 4%?

2) Her vil jeg sige, at en sammenhæng beskrives ved en ligning (forskrift), som angiver, hvordan y afhænger af x,
fx y = 25x, når x = antal liter olie og y = antal liter benzin (i dit eksempel med blandingsforholdet 25:1). Du kan også beskrive sammenhængen ved hjælp af en graf eller en tabel. 

3) y = 4x ER matematiksprog. Men det er også en proportionalitet og grafen er en ret linje gennem Origo (0,0)


Svar #2
17. december 2010 af pige24 (Slettet)

Olien skulle gerne give 0,8 liter.

Jeg kunne godt tænke mig en slags mellemregning.

Ellers tak for alt det andet.

PS.det med benzin/olie har ikke noget med hinanden at gøre.Undskyld kunne have skrevet det bedre op.

olie 4%(25:1)

Sådan hedder den.

Sov godt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2010 af Krabasken (Slettet)

I en 20 liters dunk blandes benzin og olie i forholdet 25:1

Er det korrekt - ?

(Der burde iøvrigt have stået 24:1, men vi forstår godt, hvad opgavestillerne mener...)

Så er der 24 + 1 = 25 "dele" i dunken

Af dem udgør benzinen 24/25 eller (*100 =) 96%

og olien udgør 1/25 eller (*100 =) 4%

(Af brøkerne her kan du tydeligt se, at det faktisk er 24 til 1)

For oliens vedkommende: 1/25 af 20 liter er 20/25 = 0,8 liter.

Det var det.

Hvad matematiksprog angår, må man spørge dem, der har opfundet det mærkværdige ord, om, hvad de mener med det. Men ordet har da bredt sig til Gooooooooogle, så måske kan du hente et tip dér ;-)
 


Svar #4
18. december 2010 af pige24 (Slettet)

Tusind tak Amelev og Krabasken.


Skriv et svar til: help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.