Matematik

Matrixregning

19. december 2010 af anja1992 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg kender matricerne O1 og O2.

O1 = (1   0   (1/n-1)/-R1   1/n)

O2 = (1 0 (n/1-1)/-R1 n/1)

Når de ganges sammen (O2*O1) skulle de give (1   0   -1/f   1).

Når jeg ganger O2 og O1 får jeg en ny matrice (ABCD)...

Jeg får C til at være ((n-1)R2)+(n/1)*((1/n)-1)/-R1 

C skulle gerve blive -1/f.. altså (n-1)(1/R1 - 1/R2)... men når je regner på det får jeg den til1/f.. altså (n-1)(1/R1 + 1/R2)..

Hvad gør jeg galt???


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2010 af Anders521

Hej Anja,

Notationen du bruger til at opskrive matricerne O1 og O2 forstår jeg ikke.  I øvrigt, hvad er tallet n i matricerne?


Svar #2
19. december 2010 af anja1992 (Slettet)

Matricen (1 0 -1/f 1) beskriver et optisk system hvor en lysstråle bevæger sig i forskellige medier, da den bliver brudt i en linse.

Linsen har brydningsinddekset n1=n

Luften har brydningsindekset n2=1

Jeg vil bevise at denne matrice passer..

Jeg opstiller O1 som er overgangen fra luft til glas og O2 som er overgangen fra glas til luft..

Jeg ganger de to matricer sammen (O2*O1)

Jeg er ikke sikker på om mit resultat er rigtigt, men jeg får det til at give (1   0   (n-1)/R2+(n/1)*((1/n-1)/-R1)   1)

A, B og D i matricen svarer til den matrice jeg vil bevise, med C skal jeg regne videre på..

Det ville være virkelig dejligt hvis du kan hjælpe !!!!


Svar #3
19. december 2010 af anja1992 (Slettet)

Jeg har opskrevet O2 forkert...

Her er de rigtige..

O1 = (1 0 (1/n-1)/-R1 1/n)

O2 = (1 0 (n/1-1)/R2 n/1)


Skriv et svar til: Matrixregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.