Matematik

heeelp mee plzz

21. december 2010 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Heej ... Gider i godt at se om jeg har regnet rigtigt, og fortæller mig hvordan jeg finder en forskrift for det jeg har beregnet?

ok.. Har prøvet at regne på det, men vil du tjekke om det er rigtigt??

a= log(y2/y1)/ log (x2/x1)= log (50/100) / log(50/3) = -0,246

b= y1/ x1a .= 100/3-0,246= 131,030

og hvordan finder jeg forskriften, ved ikk hvordan man gør??

opgaven lyder sådan:

om en ekspontielt aftagende funkiton f oplyses at grafen går gennem p, P (3,100) og at halveringskonstanten er 47

a) bestem forskrift for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2010 af Sagaz (Slettet)

 Formlen for halveringstiden er T½ = ln(½) / ln(a), og du ved at T½ = 47 så:

47 = ln(½) / ln(a) <=> a = 0,98536

Ligningen for en eksponentielfunktion er y = b * ax

Du har et y koordinat (100) og et x-koordinat (3).

100 = b * 0,985363 <=> b =104,524

Forskriften er så:

f(x) = 104,524 * 0,98536x


Skriv et svar til: heeelp mee plzz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.