Matematik

Differentailkvotient

27. december 2010 af 8520 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.

har lige en opgave jeg ikke helt forstår.

Givet er f(x) = 0,25x2

a) Du skal bestemme  f `(x)

b) bestem f ' (1)

c) bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen i punktet (1,f(1))  

a'eren er jeg klar over bliver 0,5x, men er ikke sikker på de to næste.

håber der er nogen der kan hjælpe

det skal helst forklares trin for trin 

på forhånd tak:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2010 af peter lind

b) sæt x = 1 i f'(x)

c) ligningen for en tangent i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
27. december 2010 af 8520 (Slettet)

b eren forstår jeg men den ligningens formel forstår jeg altså ikke og så gerne at den blev regnet ud da jeg forstår det best når der kommer tal på.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2010 af mathon

vis lige,
du kan beregne f '(x)


Svar #4
27. december 2010 af 8520 (Slettet)

f '(x) = 2 * 0,25x2-1 = 0,5x

f '(1) = 2 * 0,25*x2-1  => 0,25 * 12-1 = 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. december 2010 af mathon

tangenten i (1 ; f(1)) = (1 ; 0.25)

er
                                   y = f '(1)·(x-1) + f(1)

                                   y = 0,5·(x-1) + 0,25 ...... osv ....


Skriv et svar til: Differentailkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.