Dansk

Årskarakter

06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)
Vi har lige fået årskarakterer og jeg fik 10 i dansk (skriftlig fremstilling). Jeg har siden sidste karaktergivning lavet følgende opgaver og fået følgende karakterer:

Terminsprøve: 10
Artikel: 10
Danskopgave (om Cecil Bødkers Vædderen): 11
Analyse af Lektor C. Blomme (Det Forsømte Forår): 13
Terminsprøve (Årsprøve): 11

Jeg må indrømme at jeg virkelig ikke kan forstå det, idet jeg faktisk har et gennemsnit på 11,0. Ved godt at mit 13 for min analyse evt. ikke vægtes så meget, men det bør min danskopgave og årsprøve karakter da gøre - hvor meget er det nu disse karakterer i gymnasiet?

Kan det have noget at gøre med at jeg går i folkeskole (8. klasse) - tror jeg umiddelbart ikke, idet en pige fra min klasse fik 11!

Citat fra min lærer, efter en af mine klassekammeraters spørgsmål, "Er der givet 11 i karakterbogen, denne gang?" - "Ja, hvis man får 11 og 13 for sine afleveringer er det klart, at man får det samme i karakterbogen."

Jeg har spurgt hende, men fik blot at vide, at hun havde travlt og man desuden ikke kunne være utilfreds med et 10-tal.

Er der nogen der véd om man kan klage over en karakter i folkeskolen, eller er jeg bare tvunget til at finde mig i det - hvad bør jeg evt. fremhæve hvis jeg vælger at skrive en klage (for ja, det betyder enormt meget for mig, hvilken karakter jeg får, selvom det ikke er den afgørende)?

vh,

Carl-Johan

Svar #1
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Livet er urimeligt.

Svar #2
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Ærligt talt - karakterer skal du nok få rigelig lejlighed til at bekymre dig om senere. Slap af og nyd det gode vejr i stedet :)

Svar #3
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Det forholder sig således, at jeg virkelig har været den flittige i det sidste halvår, idet jeg har haft den klare ambition, at få klassens højeste gennemsnit samlet. Vi har fået ti årskarakterer, hvor jeg har et gennemsnit på 9,3, hvilket gerne skulle være på 9,5 idet pigen med det højeste gennemsnit, har sit på 9,4. Min fransklærer har dog fortalt mig, at hun gerne vil give mig 9 istedet for 8, idet vi havde en prøveeksamen hvor jeg fik 10. Så er jeg oppe på 9,4 hvilket jeg ville kunne være tilfreds med, hvis det ikke var fordi min karakter i skriftlig dansk var så urimelig - det betyder virkelig meget for mig, at jeg får 11, idet jeg virkelig gerne vil have det bedste gennemsnit (min far har desuden lovet mig, at jeg ville få en overordenlig masse feriepenge hvis dette var tilfældet). Ellers bliver jeg nødt til at snyde lidt, ved at tage min karakter for min projektopgave med i gennemsnittet (fik 11, hun fik 9). Men jeg kan bare ikke forstå at hun fik 11 i skriftlig dansk, når hendes gennemsnit lå på 10,2 hvilket er 8 point lavere end mit, og det ville virkelig betyde meget for mig, hvis jeg fik den karakter ændret - for den er urimelig.

Svar #4
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Nope der er ikke noget at gøre overhovedet i 8. klasse. På det trin er der ingen faste regler for karaktergivningen og lærerne giver derfor gladeligt pædagogiske karakterer og lignende makværk. Til gengæld kan du roligt tælle din projektopgave med - den tæller så vidt jeg ved på lige fod med alle andre eksamenskarakterer. Jeg synes dog du skal snakke med din lærer når hun ikke lige har "travlt". Eventuelt aftale en tid eller tage det op til en skole/hjem samtale hvis i har sådan nogle. Om ikke andet kan hun jo få lov til at indrømme at hun har givet en usaglig karakter...

Svar #5
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Jeg tror jeg vil snakke med hende om det, for jeg kan virkelig ikke forstå det - jeg er til 11 :~)

Det der også går mig på er, at en ven på en anden skole får 11, selvom hans afleveringer er på langt lavere niveau end mine - kan dette have noget at gøre med, at jeg går på en gammeldags og meget konservativ skole ?

Nå, men så vil jeg da tælle min projektopgave karakter med i mit gennemsnit, således at jeg har det højeste, idet jeg var den eneste der fik 11 :)

vh,

Carl-Johan

Svar #6
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Forhold dig til det essentielle. Hvad giver dig mest livskvalitet: At brokke dig over en ligegyldig karakter (Du er den eneste der skal bruge den) med de ærgelser der hører med til det eller tage det med et gran salt og koncentrere dig om vigtigere ting (som 404error foreslår; Nyd det gode vejr)

Svar #7
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Desuden må du vokse fra at måle alt i gennemsnit, det giver ikke et rigtigt indtryk.

Svar #8
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Ja, jeg må indrømme at jeg et eller andet sted bare ikke kunne tag det - jeg må vel indrømme, at jeg var sikker på, at jeg ville få det 11 :)

Svar #9
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Ja sådan kan jeg også have det en gang imellem, men så tænker man på hvad det egentlig betyder, bare du selv føler at du har udviklet dig i faget. (Selvfølgelig ærgeligt hvis du mister motivationen pga. en karakter!)

Svar #10
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Du kan jo glæde dig til universitetet hvor den eneste bedømmelse af dig er til eksamen hvor der er censor på.

Svar #11
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Tja... jeg kan kun være enig i at brokke sig over en karakter som (tydeligvis) er forkert afgivet efter alle saglige kriterier. Folkeskolelærere har ofte en vrangforestilling om at elever motiveres ved at holdes nede i karakter hvor det i virkeligheden ofte forholder sig omvendt. Hvis man kan slå til ly for en mere fornuftig og saglig karaktergivning er det da udelukkende positivt.

Svar #12
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Ja, men forholder det sig på samme måde i gymnasiet?

Jeg mener, er det muligt i gymnasiet at få 13 i årskarakter i efteråret 1.g ?

Svar #13
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Det er muligt ja men du skal forestille dig det som en karakter som f.eks. en italiener der har italiensk vil få hvis han vel og mærke samtidig er rigtig god til at fortolke! Men jeg kender eksempler... de er bare sjældne :~)

Svar #14
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Er det nærmest ikke kun muligt at få 13 i skriftlige fag. Jeg mener, hvis man har et gennemsnit på 13 i f.eks. dansk, så får man vel 13 ?!

Svar #15
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

...jeg skulle hilse og sige det er muligt i datalogi :-)

13 for alle opgaverne (nej, ikke tilsammen :o), og 13 i standpunkts- og årskarakter.

Så bare klø på! ;-)

(hej Kaare, i øvrigt!)

Svar #16
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Du får naturligvis 13 i skriftlig hvis dit gennemsnit i afleveringerne ligger på 12 eller derover men det er faktisk også muligt mundtligt :~)

Ja Christian er et af eksemplerne og det der er jo bare perfekt timing! :~)

Held og lykke med filosofi i morgen for øvrigt :~)

Svar #17
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Jeg har bare på fornemmelsen, at om jeg så får et snit på 13,0 i mine skriftlige afleveringer, så får jeg ikke noget der er bedre end 10 - hvis jeg er rigtig heldig 11 - i årskarakter.

Hmm.. Ej.. Jeg skal vise hende..

Det må være min ambition at få 13 i årskarakter i skriftlig dansk om præcis et år i den afgørende karaktergivning. Jeg må finde en som jeg kan vise mine opgaver inden jeg afleverer dem, således at jeg er 100% sikker på at få 13 inden jeg afleverer, og så må jeg da også kunne hente det 13 til folkeskolens afgangsprøve.

vh,

Carl-Johan

Ps. hvor meget kræves der for at få 13 i gymnasiet, har her på siden kun fundet én opgave til den karakter på a-niveau :~)

Svar #18
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Hvor meget der kræves for 13? Hvis jeg får lejlighed til det, kan jeg en dag sende dig en række eksempler (diverse stile, danskopgave, historieopgave). Har dog ikke opgaverne liggende på denne computer :)

Men som tidligere nævnt - bekymr dig lidt mindre om karakterer; og brug dine talenter på noget andet end at gå efter den højeste karakter... Det er meget mere berigende at ofre den ekstra tid på yderligere studier af videregående stof - f.eks. matematik!

vh,

Anders

Svar #19
06. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Ja, jeg ved ikke hvad der gik af mig. Tror jeg vil prøve at gennemgå pensa'et for 1.g i det følgende år, således at jeg har styr på det hele :)

Svar #20
18. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

*host* *folkeskolen* *host*

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 50 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.