Matematik

Cosinusrelationen

30. december 2010 af placebo321 (Slettet)

Kan cosinusrelationen kun bruges, hvis man har en vinkel og dennes to hosliggende sider?

Og i tilfælde af at man har en vinkel og en hosliggende side samt en modstående side er det da sinusrelationen, der skal anvendes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2010 af mathon

         Du kan bruge den reduceret til en andengradsligning
hvis
         du har en spids vinkel, en hosliggende side og en modstående side kortere end den hosliggende men
         længere end højden,
         hvor der er to løsninger.
        


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2010 af mathon

eks.

              A = 37º    b = 8    a = 6

                                             højde           mod      hos
                                           b·sin(37º)  <  a   <   b

    cos-relationen:
                                        a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

                                        c2 - (2·b·cos(A))·c + (b2- a2) = 0

                                        c2 - (2·8·cos(37º))·c + (82- 62) = 0

                                             c = 2,81  og  c = 9,97


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2010 af mathon

                               c1 = 9,97      c2 = 2,81

og dermed

                               B1 = cos-1(a2 + c12 - b2)/(2ac1) = cos-1(62 + 9,972 - 82)/(2·6·9,97) = 53,4º

                               C1 = cos-1(a2 + b2 - c12)/(2ab) = cos-1(62 + 82 - 9,972)/(2·6·8) = 89,6º

.

                               B2 = cos-1(a2 + c22 - b2)/(2ac2) = cos-1(62 + 2,812 - 82)/(2·6·2,81) =126,6º

                               C2 = cos-1(a2 + b2 - c22)/(2ab) = cos-1(62 + 82 - 2,812)/(2·6·8) = 16,4º


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Cosinusrelationerne er også særdeles bekvemme til at bestemme de tre vinkler, når alle tre sider er kendte.


Svar #5
02. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

# 1 Hvordan er det et svar på mit spørgsmål? Kommer du ikke blot med et særtilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. januar 2011 af mathon

spørgsmål:
                        "Kan cosinusrelationen kun bruges...?"
svar:
                         "Nej. Den kan også ..."     i #2 , #3 og #4

                         Man får svar, som man spørger og ikke, som man tænker 4 dage senere.
 


Skriv et svar til: Cosinusrelationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.