Matematik

differential kvotient

31. december 2010 af matthacker (Slettet) - Niveau: B-niveau

er dette korrekt ? beregning af differential kvotient

h(x)=7x^3+√(x)+x^-1+5x^-3+12

h ' (x)=21x^2+(1/(2√(x)))-1-15x^-4??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2010 af vulcano (Slettet)

Du har differentieret ledene, "12" og "x-1", forkert.

Hvad er differentialkvotienten for f(x)=12 og f(x)=x-1


Svar #2
31. december 2010 af matthacker (Slettet)

 er det ikke nul ?


Svar #3
31. december 2010 af matthacker (Slettet)

 er dog lidt i tvivl med de minus parenteser  :S kan ikke rigtig finde ud af hvad jeg skal gøre der


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. december 2010 af vulcano (Slettet)

Sådan her:

h(x) = 7x3 + √(x) + x-1 + 5x-3 + 12

h'(x) = (7x3)' + (√(x))' + (x-1)' + (5x-3)' + (12)'

h'(x) = 21x2 + 1/(2√(x)) + (x-1)' + (-15x-4) + (12)'

Du mangler kun at differentiere det tredje og femte led.

#2 Jo, (12)' = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. december 2010 af pensionist (Slettet)

Fortrød.


Svar #6
31. december 2010 af matthacker (Slettet)

er x^-1 så lig -x^-2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. december 2010 af vulcano (Slettet)

#6 Ja, hvis du sætter parentes om det første og mærke, altså: (x-1)' = -x-2


Svar #8
31. december 2010 af matthacker (Slettet)

så den kommer til at se sådan her ud ?

h'(x) = 21x2 + 1/(2√(x)) +( -x^-2) + (-15x-4) + 0


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. december 2010 af mathon

eller kender

                          (1/x) ' = -1/x2


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. december 2010 af mathon

      h '(x) = 7·(3·x3-1) + (1/(2√(x))) + (-1/x2) + 5·(-3·x-3-1)

      h '(x) = 21·x2 + (1/(2√(x))) - (1/x2) - 15/x4


Skriv et svar til: differential kvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.