Matematik

Hjælp

03. januar 2011 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

-x+2

Forklar sammenhængen mellem udtrykket.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan skal spørgsmålet forstås?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2011 af Derduden (Slettet)

-x + 2 <-- træk to fra på begge sider af =

-x = -2 <-- gange med -1 på begge sider

x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2011 af Derduden (Slettet)

Det var mit bedste bud.. Der er jo heller ikke noget udtryk i -x+2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo ikke en ligning, som det er defineret i #0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2011 af Derduden (Slettet)

Nej det bør uddybes..  


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, (-x+2) er et udtryk; men spørgsmålet i #0 giver ingen mening.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. januar 2011 af Derduden (Slettet)

 Nå okay.. men sandt #0 er ikke nok til at give et svar, men regner med det er noget i den stil der ledes efter. 


Svar #8
03. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Undskyld.Opgaven handler om at forklare sammenhængen -x+2.


Svar #9
03. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Er sammenhængen y=-x+2  x er to mindre end y.

Undskyld igen jeg glemte at skrive det rigtigt ind.Y=x-2 hedder den rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. januar 2011 af Derduden (Slettet)

hvis y=x-2 

y svarer til x-2

altså sætter du eksempelvis 5 ind på x så er y = 5-2 = 3


Svar #11
03. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Tusind tak Derduden.Men udtrykker er y=-x+2

Er det så ikke rigtigt at -x er to mindre end y.


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. januar 2011 af Derduden (Slettet)

du laver bare udregningen:

y = -x + 2 <-- træk 2 fra på begge sider

y - 2 = -x <-- så siger udtrykket at -x er y minus 2, ligesom du også siger det. 

Hvis du vil have -x til at være x:

y - 2 = -x <-- Gange med -1 på begge sider

-y + 2 = x <-- så har du fundet x i stedet for.


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 hvis udtrykket er Y=x-2 så er Y 2 mindre end X


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.