Matematik

HJÆLP!

03. januar 2011 af Gultmtrk (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Opgave: 

10 meter lagenlærred koster 30 kr. mindre end 12,4 meter. Hvor meget koster så 1 meter lagenlærred? Og 12,4 meter?

Hvordan regner man den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2011 af keg (Slettet)

differencen mellem 12,4m og 10m koster 30 kr,

er det nemmere at forstå?


Svar #2
03. januar 2011 af Gultmtrk (Slettet)

 ved ikke hvad difference betyder :S


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. januar 2011 af Susina (Slettet)

Altså du ved at de 10 meter koster 30 kroner mindre end 12,4. Sagt på en anden måde, så er de 12,4 meter 30 kroner dyrere end de 10 meter.

Altså siger du, at det må være forskellen i meter mellem 10 og 12,4 meter der må koste 30 kroner = 2,4 meter koster 30 kroner.

Nu ved du hvad 2,4 meter lagenlærred koster, og så finder du for 1 meter ved at sige: 30/2,4 = 12,5.

Altså må 1 meter lagenlærred koste 12,5 kroner.

Nu ved du så, hvor meget 1 meter koster, så for at finde ud af, hvor meget 12,4 meter koster, så ganger du prisen for 1 meter med de 12,4. Altså kommer det til at se således ud: 12,5*12,4=155.

Altså koster 12,4 meter lagenlærred 155 kroner.

Jeg håber, at det hjalp :) Skriv endelig, hvis der er noget, du ikke forstår :)


Svar #4
03. januar 2011 af Gultmtrk (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. januar 2011 af Susina (Slettet)

Skulle det være en anden gang ;)


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.