Matematik

Blækregning til imorgen :)

06. januar 2011 af molve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Løs ligningen:

3x^2 - x(3x - 4) = 16 + 2x

Kan ik løse ligninger.

Reducér :

A: 2a(3a - 5) - 5a(1 - a)
B: a^2 + a(3 - 4a) - a (2 - a)

Og beregn værdien af de reducerede udtryk for a = 7,5

Kan heller ikke reducere :(

Nogle som kan hjælpe med de to opgaver :)? På forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2011 af mathon

     ...frem for at konstatere: "Hvad vil du gøre ved det"
 

                                             • bede om copy-paste

                                             • komme i gang selv     ?


Svar #2
06. januar 2011 af molve (Slettet)

Hvad :D?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Reducer udtrykket og løs den fremkomne simple ligning.

A, B: gang parenteserne ud og reducer. Indsæt den angivne værdi for a.

Du lærer intet ved ikke selv at prøve.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2011 af mathon

                 3x2 - x·(3x - 4) = 16 + 2x

                                                                                   1)  gang ind i parentesen

                                                                                   2)  hæv minus-parentesen

                                                                                   3)  .....
                                                                             


Svar #5
06. januar 2011 af molve (Slettet)

Okai så skal jeg først sige x * 3x og trække 4 fra så det bliver 1x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2011 af An1992 (Slettet)

3x^2-x*(3x-4)=16+2x

3x^2-3x^2+4x=16+2x

2x=16

x=8


Svar #7
06. januar 2011 af molve (Slettet)

?


Svar #8
06. januar 2011 af molve (Slettet)

#6

Hvad har du gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2011 af An1992 (Slettet)

Mine udregninger står der? OG jeg har gjort nøjagtig ligesom mathon sagde.


Svar #10
06. januar 2011 af molve (Slettet)

hvordan hæver du paranteserne?


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #10:

Gang ind i dem.


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. januar 2011 af An1992 (Slettet)

Se nu godt på hvad jeg gør og læs mathons kommentar. Du ser da tydeligt at jeg ganger x ind:  ...-3x^2+4x=...


Svar #13
06. januar 2011 af molve (Slettet)

3*3x og 3*4 også minusser man 9x med ...

Forstår det ik S;


Svar #14
06. januar 2011 af molve (Slettet)

Svært :S


Svar #15
06. januar 2011 af molve (Slettet)

Nogle som kan forklare hvad det betyder at hæve minussen?


Svar #16
06. januar 2011 af molve (Slettet)

Så bliver minus til plus eller?


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Man hæver en minusparentes ved at ændre fortegn på hvert led inde i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. januar 2011 af mette48 (Slettet)

-(3x2-4x) = -3x2+4x


Svar #19
06. januar 2011 af molve (Slettet)

Så i denne situation bliver det til ...(-3x-4)...?


Brugbart svar (0)

Svar #20
06. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Prøv at gøre som #1 foreslår og skriv hvad du får her

Skriv dine mellemregninger eventuelt en linie af gangen, så er der nogle af os der fortæller dig hvor meget der er rigtigt , så du kan fortsætte derfra


Forrige 1 2 3 4 5 6 Næste

Der er 116 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.