Matematik

Substitution af integral

08. januar 2011 af ein-stein (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle..

Er der nogen der gider hjælpe mig med at substituere integrelet:

∫3·e^(-0,34x) -1 ·dx

t=-0,34·x
t´=dt/dx =0,34
 

Men jeg kan ikke komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af peter lind

∫(3et -1) *(-1/0,34)dt idet dx/dt = -1/0,34. Du har en fortegnsfejl i t'


Svar #2
08. januar 2011 af ein-stein (Slettet)

Ja..

Men du mener vel fordi dx= dt*1/-0,34 ?

Jeg har regnet det ud således, er det korrekt?

∫(3·e^(t) -1 ·(-1/0,34) dt 
-1 ·(-1/0,34) ∫3·e^(t) dt  = 2,941 ·3x·e^t
= 8,823x ·e^(-0,34x) = 8,823x·(0,7117)^x
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2011 af peter lind

Nej. ∫3et-1) *(-1/0,34)dt = -∫3et-1dt/0,34 = -∫3etdt/0,34 + ∫1*dt/0,34 = 3*∫etdt +∫1dt/0,34


Skriv et svar til: Substitution af integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.