Matematik

Forholdet mellem længde og højde

08. januar 2011 af oghv (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej(=

Kan nogen hjælpe

Forholdet mellem flagets længde og højde er 19:10

Hvor langt er flaget

Plzz! skal bruge det til på ondsdag!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal kende flere oplysninger for at løse opgaven.


Svar #2
08. januar 2011 af oghv (Slettet)

Som f.eks.??


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Som for eksempel flagets højde eller dets areal.


Svar #4
08. januar 2011 af oghv (Slettet)

Der er en tegning af en firkant.

Den viser at på den vandrette side et tal som er 19

lodret viser den så 10

Så er spørgsmålet. Hvor langt er flaget?

Der stod så at forholdet mellem flagets længde og højde er 19:10


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Og hvilken enhed har de tal ?


Svar #6
08. januar 2011 af oghv (Slettet)

der står ikke nogen enhed men går ud fra at det er meter


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så har du jo svaret der. Men hvis det er meter, er det jo et ret stort flag.


Svar #8
08. januar 2011 af oghv (Slettet)

hvad så hvis det er i cm


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så er det jo så enheden for tallene. Måske der er en skala eller et målestoksforhold angivet på tegningen? Du sidder i opgaven. Det må være i din egen interesse at give alle relevante oplysninger i opgaven ,så vi ikke skal gætte os frem hele tiden.


Svar #10
08. januar 2011 af oghv (Slettet)

Haaha. Nu forstår jeg det. Det er lidt indviklet det her men, altså flagets bredte er 260 cm.


Svar #11
08. januar 2011 af oghv (Slettet)

var det nok informationer:d


Brugbart svar (1)

Svar #12
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er jo en ny oplysning, du der fik trukket ud af ærmet. Hvis bredden er det samme, som du kaldte højden ovenfor, ved du, at L/H = 19/10 , og at H = 260cm, så

L = (19/10)·H = (19/10)·260cm


Svar #13
08. januar 2011 af oghv (Slettet)

Tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Forholdet mellem længde og højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.