Matematik
Integral!
30. april 2005 af
Christina2004 (Slettet)
Beregn integralet:
Integralet fra 2 til e (1/(x*ln(x))) *dx
t= x*ln(x)
dt=1/x *dx
x=2 <=> t=2*ln(2)
x=e <=> t= e
integralet fra 2*ln(2) til e (1/t) =
ln(e)-(ln(2*ln(2)))
1- (ln(2*ln(2)))
Men det for jeg ikke når jeg regner det ud på lommeregneren.
Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde fejlet?
Integralet fra 2 til e (1/(x*ln(x))) *dx
t= x*ln(x)
dt=1/x *dx
x=2 <=> t=2*ln(2)
x=e <=> t= e
integralet fra 2*ln(2) til e (1/t) =
ln(e)-(ln(2*ln(2)))
1- (ln(2*ln(2)))
Men det for jeg ikke når jeg regner det ud på lommeregneren.
Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde fejlet?
Svar #1
30. april 2005 af Duffy
e
S[1/(x*ln(x))]dx = -ln(ln(2))
2
... fejlen ligger i dit valg af
substitution.
Brug substitutionen
t = ln(x)
dt = 1/x *dx
Duffy
S[1/(x*ln(x))]dx = -ln(ln(2))
2
... fejlen ligger i dit valg af
substitution.
Brug substitutionen
t = ln(x)
dt = 1/x *dx
Duffy
Svar #2
01. maj 2005 af Christina2004 (Slettet)
Beregn integralet:
e
S[1/(x*ln(x))]dx =
2
t= ln(x)
dt=1/x *dx
x=2 <=> t=2*ln(2)
x=e <=> t= e
e
S[ ****** ]dt =
2*ln(2)
hvad skal jeg så skrive istedetfor *** jeg ved det ikke helt?
e
S[1/(x*ln(x))]dx =
2
t= ln(x)
dt=1/x *dx
x=2 <=> t=2*ln(2)
x=e <=> t= e
e
S[ ****** ]dt =
2*ln(2)
hvad skal jeg så skrive istedetfor *** jeg ved det ikke helt?
Svar #3
01. maj 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Vi ønsker at beregne integralet
e
S[1/(x*ln(x))]dx
2
ved substitution. Dertil sætter vi
t = ln(x) => dt = 1/x*dx
hvorved
1/(x*ln(x))dx = 1/t*dt
De nye grænser er
t1 = ln(2) og t2 = ln(e) = 1
og dermed haves
1
S[1/t]dt =
ln(2)
ln|1| - ln|ln(2)| = -ln(ln(2)) ~ 0.3665...
Alternativt kan man substituere i det tilsvarende ubestemte integral og dernæst indsætte substituenten. Så behøver man ikke at indsætte nye grænser. Således;
S[1/(x*ln(x))]dx =
S[1/t]dt =
ln|t| + k =
ln|ln(x)| + k
Integrationskonstanten k elimineres ved beregning af det bestemte integral, og det giver os
e
S[1/(x*ln(x))]dx =
2
ln|ln(e)| - ln|ln(2)| =
ln(1) - ln(ln(2)) =
-ln(ln(2))
som ovenfor.
//Singularity
e
S[1/(x*ln(x))]dx
2
ved substitution. Dertil sætter vi
t = ln(x) => dt = 1/x*dx
hvorved
1/(x*ln(x))dx = 1/t*dt
De nye grænser er
t1 = ln(2) og t2 = ln(e) = 1
og dermed haves
1
S[1/t]dt =
ln(2)
ln|1| - ln|ln(2)| = -ln(ln(2)) ~ 0.3665...
Alternativt kan man substituere i det tilsvarende ubestemte integral og dernæst indsætte substituenten. Så behøver man ikke at indsætte nye grænser. Således;
S[1/(x*ln(x))]dx =
S[1/t]dt =
ln|t| + k =
ln|ln(x)| + k
Integrationskonstanten k elimineres ved beregning af det bestemte integral, og det giver os
e
S[1/(x*ln(x))]dx =
2
ln|ln(e)| - ln|ln(2)| =
ln(1) - ln(ln(2)) =
-ln(ln(2))
som ovenfor.
//Singularity
Skriv et svar til: Integral!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
