Matematik

Ensvinklede trekanter

09. januar 2011 af xNhiiNguyen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal beregne siden l PR l 

I den store trekant er der angivet siderne : l AB l = 8 , grundlinjen l AC l = 12 og der er ikke angivet en l BC l

I den lille trekant er der angivet siderne: l PQ l = 5, og der er ikke angivet en l QR l og PR er den der skal findes.

Nogen der kan gennemskue opgaven, er det skalafaktoren der skal bruges?

hjælp 

Vedhæftet fil: PICFFD3.tmp.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Jep, du skal have fat i skalafaktoren.


Svar #2
09. januar 2011 af xNhiiNguyen (Slettet)

 Er det så 8/5 hvor k = 1,6 og for at regne Pr  = 12 / 1,6 = 7,5 ? 

så Pr siden er 7,5 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af The_writer (Slettet)

Du skal først finde k, altså størrelsesforholdet mellem de to trekanter.

Det kan du gøre da du kender længden af den samme side på de to trekanter l AB l = 8 og l PQ l =5

for at finde forholdet, fra den store trekant til den lille dividerer du 5/8 = 0,625

Det er det samme forhold, som også er mellem de andre trekanter, så derfor kan du gange l AC l med 0,625 og få sidelængden.

Regnestykket ser sådan ud:

k = 5/8 = 0,625

l PR l = 12 * 0,625 = 7,5

Håber du forstår det ellers skriv. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #2:

Jep!


Svar #5
09. januar 2011 af xNhiiNguyen (Slettet)

 Jo tak forstår det nu :)


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.