Matematik

Væksthastigheden

10. januar 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej alle sammen, jeg har lidt problemer med denne opgave, og tænkte på om der var nogen der kunne hjælpe mig? 

I en model for den fremtidige udvikling af atmosfærens kuldioxid-indhold Q (målt i mia. tons) antages det, at væksthastigheden for kuldioxid-indholdet er givet ved

dQ
----   = -3+5*1,02t, hvor t er tiden målt i år efter 1984.
dt

a) Hvornår er væksthastigheden tre gange så stor som i 1984?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2011 af mathon

         Q '(0) = -3+5·1,020 = 2                           t = 0 er i 1984

         Q '(t0) = -3+5·1,02to = 6

         5·1,02to = 9

         1,02·to = (9/5) = 1,8

         ln(1,02)·to = ln(1,8)

         to = ln(1,8) / ln(1,02)                              to er antal år efter 1984


Svar #2
10. januar 2011 af Justme92 (Slettet)

 Der er bare en ting jeg ikke forstår, hvordan kan den går fra at være 2, til at blive 6? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2011 af NejTilSvampe

 #2 - 

Fordi Q'(t0) = 3*Q'(0) = 6

mht. "a) Hvornår er væksthastigheden tre gange så stor som i 1984?"


Svar #4
10. januar 2011 af Justme92 (Slettet)

 Okay super, 1000 tak :-).


Skriv et svar til: Væksthastigheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.