Matematik

Funktionstilvækst

10. januar 2011 af STXstudine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Vi har om differentialregning lige nu på matematik A-niveau. Jeg var desværre syg i sidste uge hvor det blev gennemgået, og nu har vi så aflevering til om et par dage. Jeg har lånt nogle notater, men dem får man ikke meget ud af.

Nogle der kan udregne funktionstilvæksten deltaY, når f(x) = 2x^2 - x og x0 = 3

og rigtig gerne med en forklaring. :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2011 af TorbenA (Slettet)

Du skal beregne f(x0+h) - f(x0) =  f(3+h) - f(3)

Den kommer til at afhænge af h, som er x-tilvæksten.


Svar #2
11. januar 2011 af STXstudine (Slettet)

er det sådan her:

f(3+h)-f(3)

= ( 3+h)^2-x-(3^2+x)

= 3^2 + h^2 + 2 * 3 * h - x + 3^2 + x

= h^2 + 6h

?? :) eller er jeg helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2011 af mathon

                f(3+h) - f(3) =

                2(3+h)2 - (3+h)  -  (2(32) - 3) =

                2(9 + 6h + h2) - 3 - h  -  (18 - 3)

                18+12h + 2h2 - 3 - h - 15

                2h2 + 11h = (2h + 11)h

            


Svar #4
11. januar 2011 af STXstudine (Slettet)

taaaaaaaaaaaak :)


Svar #5
11. januar 2011 af STXstudine (Slettet)

takkk :)


Skriv et svar til: Funktionstilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.