Matematik

Differentialkvotient

12. januar 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

Jeg bruger normalt MathCad til at bestemme diffirentialkvotientener til en funktioner. Men jeg har problemer med at bestemme dem i hånd.

f(x) = 2x + x <=> f´(x) ? = 2x * In(2) + 1   Dette ved jeg ud fra Mathcad. Men hvordan løser jeg den i hånd?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at ax = ex·ln(a) , så

(ax)' = (ex·ln(a))' = ln(a)·ex·ln(a) = ln(a)·ax


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.