Matematik

Hjælp til linærfunktion

13. januar 2011 af vista (Slettet)

længden af en slange er 25 meter og koster 418,50 kr med en slange længde på 50 meter koster den 539,50 kr med slangevogn.

sammenhængen beskrives ved y=ax+b  hvor x er længden af slangen i meter og y er prisen i kr for slangevogn med slange 

bestem tallene a og b??????

Hjælp venligst

Kurt


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af Liniett (Slettet)

 du har 2 støttepunkter (25, 418.50) og (50, 539.50) så nu kan du bestemme a og b

Bestemmelse af a: a= (y2-y1)/(x2-x1), derefter kan du bestemme b således: b= y1 * a -x1

=)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2011 af ANK94 (Slettet)

Jeg tror bare du skal bruge de tal, du ved, som to punkter på grafen, og regne a og b ud ved hjælp af to-punktsformlen for lineære funktioner, som jeg går ud fra du kender :-) Sådan så det ene punkt er (25,4.18) og det andet er (50,539.5)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2011 af ANK94 (Slettet)

hov, nu fik jeg lige svaret uden at opdatere siden for at se eventuelle nye svar.


Skriv et svar til: Hjælp til linærfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.