Matematik

hjælp til 8.001

13. januar 2011 af hulubuluz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(x)=2x^3+x^2 i punktet P(1,f(1))

Jeg er helt fortabt i denne opgave. ville blive glad hvis jeg kunne få lidt hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)


Svar #2
13. januar 2011 af hulubuluz (Slettet)

det ved jeg, men mit problem er hvilke tal jeg skal sætte ind i ligningen. :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal sætte x0 = 1, og beregne f(1) og f'(1) ud fra den givne forskrift for f(x) .


Skriv et svar til: hjælp til 8.001

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.