Matematik

"solve" texas lommeregner

15. januar 2011 af Mette12 (Slettet)

Heey

Hvordan bruger man solve funktionen på en texas lommeregner (jeg har en TI-89 Titanium).

Hvis man fx vil beregne i' i nedenstående, hvordan skal man indtaste det på lommeregner (solve det)

1*sin(50) = 1,74*sin(i')

hvordan får man lighedstegnet frem på lommeregneren, kan ikke finde ud af det :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvad mener du med i' ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Lighedstegnet er femte tast fra neden i venstre side ;-)


Svar #3
15. januar 2011 af Mette12 (Slettet)

# 1 - hmm i' er det ubekendte, altså i stedet for kunne der også stå x.

# 2 - Jeg har fundet lighedtegnet :D kan du ikke skrive hvordan du helt præcis ville indtaste det på lommeregneren?

altså hvordan bruger man solve til at beregne det ubekendte i ligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Grunden til, at jeg spurgte, er den, at i betyder √(-1) og ydermere betyder ' at vi har differentialkvotienten af et eller andet, så det, du havde skrevet var ret eksotisk . . .

1*sin(50) = 1,74*sin(x)

solve(1*sin(50)=1,74*sin(x)[komma]x)


hvor [komma] er det store komma oven over 9-tasten


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Måske du genkender brydningsloven (Snells lov) i formlen. Brydning fra luft til glas med brydningsindeks 1,74 . i' er da brydningsvinklen i glasset.


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Til Mette: Husk lige at sikre dig, at lommeregneren er indstillet til grader -

Til # 5:  OK - hvis spørgsmålet havde stået i fysik-forummet, havde jeg nok fået associationen . . .


Svar #7
15. januar 2011 af Mette12 (Slettet)

# 6 Når jeg indtaster det, får jeg ikke ét tal for x, men endnu en ligning hvor der står x = (og så en masse ting)

Hvorfor får jeg ikke et tal ud af det ??


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Lige nu ved jeg det faktisk ikke, men hvis du laver lidt håndarbejde først, er det ingen sag:

1*sin(50) = 1,74*sin(x)


sin(x) = (sin(50)) / 1,74

x = sin^-1((sin(50)) / 1,74)

Indtast :

[sin^-1](sin(50)/1,74)[Enter]

= 26,12 ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. januar 2011 af AskTheAfghan

Du må anvende "nSolve" istedet for at bruge "Solve", fordi:

Solve(1*sin(50) = 1.74*sin(x),x)

     x = [360*(@n6*π+1.33425)]/π eller x = [360*(@n6*π+0.226542)]/π

nSolve(1*sin(50) = 1.74*sin(x),x)

     x = 25.9598º


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. januar 2011 af AskTheAfghan

#9

Hov, jeg må have tastet forkert på lommeregnen - for jeg kom til at udregne 1.75 istedet for 1.74. Men, her er den rigtige:

Solve(1*sin(50) = 1.74*sin(x),x)

      x = [360*(@n7*π+1.34285)]/π or x = [360*(@n7*π+0.227942)]/π

nSolve(1*sin(50) = 1.74*sin(x),x)

      x = 26.1202º


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

# 9 og 10

Hvad er forskellen mellem solve og nsolve - ?


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. januar 2011 af AskTheAfghan

#11

Begge to er det samme, men nSolve giver bare et præcist svar :)


Brugbart svar (1)

Svar #13
16. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Så stiller jeg spørgsmålet på en anden måde:

Hvorfor giver nsolve et præcist svar?


Brugbart svar (1)

Svar #14
16. januar 2011 af AskTheAfghan

#13

Hvis du bruger "Solve" for at finde ud hvad x giver, vil det vises:

Solve(1*sin(50) = 1.74*sin(x),x)

      x = [360*(@n7*π+1.34285)]/π or x = [360*(@n7*π+0.227942)]/π

Som du kan se, at det giver alt for langt svar, som vi ikke kan bruge det til gymnasium. Men, måske på universitet eller på højere niveau.. F.eks Ingeniøre osv . Så - hvis man ikke vil have et uhyggeligt svar, så skal man bare bruge nSolve.

Det er ligesom, hvis du taster 1/4 ind på lommeregnen, vil det give 1/4. For at finde ud af, hvad det præcist giver, skal man trykke på den "grønne" knap ved hjørnet -> [Enter], vil det så give 0.25 - MEN, de to er fuldstændig det samme - selvom resultaterne er forskellige.. Så, Solve og nSolve er det samme, men resultaterne er forskellige :)


Brugbart svar (1)

Svar #15
16. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Jeg har stadig ikke fået at vide, hvad det er, der gør at nsolve giver et pænere resultat -


Brugbart svar (1)

Svar #16
16. januar 2011 af AskTheAfghan

Try to understand...


Brugbart svar (1)

Svar #17
16. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

???


Svar #18
16. januar 2011 af Mette12 (Slettet)

# 16

Du har reddet min eksamen :D...Jeg har virkelig brugt lang tid på at finde ud af det, men uden held. Så en stor tak til dig :D

Forresten har jeg et problem med min TI-89 Titanium lommeregner. Hvordan fortryder man det man er kommet til at slette. Fx havde jeg skrevet nogle noter under "notefolio" og ved en fejl kom jeg til at trykke "clear", så mine noter forsvandt. Er der ikke en funktion som der er i word hvor man kan fortryde det??


Brugbart svar (1)

Svar #19
16. januar 2011 af AskTheAfghan

#17

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal forklare det på en bedre måde.. Men, du kommer nok til at forstå det en dag - If God wills..

#18

No problem.. Nej, det kan du desværre ikke. Men, prøv om du kan komme igennem "historik" eller noget lign. eller jeg ved det ærligt ikke..  [Jeg er ikke ekspert i TI-89] :)


Svar #20
16. januar 2011 af Mette12 (Slettet)

# 19

hmm ok.. Jeg har fået skrevet noten igen, og gemt en ekstra kopi, så jeg har en sikkerhedskopi. Men det ville ellers være ret godt hvis der havde været en "fortryd" funktion.

Men tak for hjælpen :D


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.