Matematik

Normalfordelning

16. januar 2011 af Px (Slettet)

 I en bestemt population af kvinder er kvinderne højde normalfordelt med middelværdi 170 cm og spredning 8 xm. På tilfældig måde vælges en kvinde fra populationen. Bestem sandsynligheden for, at kvindens højde 

a) ligger mellem 155 cm og 180 cm 

b) er større ned 175 cm

c) mindre end 160 cm 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af Walras

Hvis vi definerer en stokastisk variabel X, der udtrykker kvindernes højde, har vi, at X ~ N(170,82). Vi finder da, at

a) P(155≤X≤180)=Φ((180-170)/8)-Φ((155-170)/8)=??

b) P(X≥175)=1-P(X≤175)=1-Φ((175-170)/8)=??

c) P(X≤160)=Φ((160-170)/8)=??


Skriv et svar til: Normalfordelning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.