Matematik

BLÆK!

17. januar 2011 af SanneG1 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen. Jeg håber nogle kan hjælpe mig med de her 3 opgaver, for jeg forstår dem virkelig ikke :(

Ville være meget takkenemlig, hvis nogle gad og hjælpe. Helst en forklaring + løsning.

På forhånd tak.

Opgave 1

 I vinter solgte Hansen et parti skøjter for 10 500 kr.
Det gav ham en fortjeneste på 2300 kr.
a) Hvad var købsprisen?
b) Måneden efter var Hansen mindre heldig. Da solgte han nemlig et andet
parti varer for 4670 kr. - og det tabte han 1030 kr. på.
c) Hvad var købsprisen på disse varer?
 

Opgave 2 

Anders, Peter og Anne tipper for 96 kr. hver uge tilsammen.
Anders betaler 12 kr., Peter 24 kr. og Anne 60 kr.
En uge vandt de 1408 kr. Hvad fik de hver, når gevinsten skulle fordeles
efter indsatsen?

Opgave 3

Jepsen vil asfaltere grusvejen op til sit hus.
Vejen er helt lige, 250 m lang og 3,8 m bred.
Hvad koster asfalteringen ham, når prisen er 25 kr. pr. m2 ?


Svar #1
17. januar 2011 af SanneG1 (Slettet)

Ingen??


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. januar 2011 af MATHisfun (Slettet)

Tror godt jeg kan hjælpe


Opg 1


A. Hansen sælger skøjter til 10500 kr med fortjeneste på 2300 kr.

Hansens købspris = 10500 - 2300 = 8200

Der trækkes fra fordi Hansen har tjent ved handlen dvs. betalt mindre. Det han har betalt mindre er fortjenesten.


B. Hansen sælger for 4670 og taber 1030.

Hansens købspris = 4670 + 1030 = 5700

Der ligges til da Hansen har tabt penge ved handlen dvs. betalt mere. Det han har betalt mere er hvad han har tabt og dette skal ligges til salgsprisen for at finde købsprisen.


Opg 2


Anders betaler 12 kr af de 96 - dette giver i % 12/96 * 100 = 12,5 %


Peter betaler 24 kr af de 96 - dette giver i % 24/96 * 100 = 25 %


Anne betaler 60 kr af de 96 - dette giver i % 60/96 * 100 = 62,5 %


For at tage Anders :


Han har betalt 12,5 % af hvad de har spillet for dvs. han skal have denne del af overskudet:


1408/100*12,5 = 176 kr.


Samme fremgangsmåde følger ved Peter og Anne


Opg 3:


Først skal arealet af den asfalterede vej findes:

250 m * 3,8 m = 950 m^2


25 kr./ m^2 koster det at asfaltere - således fås:


25 kr. pr. m2 * 950 m^2 = 23750 kr.


Svar #3
17. januar 2011 af SanneG1 (Slettet)

Tussind tak for det! Jeg ser lige på det.. :)


Skriv et svar til: BLÆK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.