Matematik

Vektorregning:( hjælp

18. januar 2011 af 1518854 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Opgaven lyder således:

I et koordinatsystem i planen er givet to vektorer:

Vektor a: (4 8) vektor b: (8 6)

1. Beregn længden af vektor a - vektor b

2. Beregn arealet af det parallelogram der udspændes af vektorerne vektor a og vektor b.

3. Beregn koordinatsættet til projektionen af vektor a på vektor b

Opgave 1 har jeg lavet og får den til (-4 2). Er det rigtigt? jeg har bare trukket vektorerne fra hinanden. skal man det?? jeg har også prøvet at sige  kvadratroden af vektor a1^2 + a2^2 - kvadratrod af vektor b1^2 + b2^2 og har fået kvadratrod 80 minus kvadratrod 100 = -1,05. kan det passe? kan en længde være negativ?

Opgave 2 har jeg fået til -40????

og opgave 3 har jeg fået til (6,4 4,8)

er der nogle der kan se om det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af mathon

    Opgave 2 
                            ...den numeriske værdi af de udspændende vektorers determinant...
    opgave 3
                            er OK
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2011 af Knotz (Slettet)

Til opgave 1:

Her kommer det meget an på den eksakte opgaveformulering, for du kan jo både udregne |vektora| - |vektorb| og ´|vektora - vektorb|, hvis du forstår?

Gør du det første får du, som du skriver, √(80) - √(100) og altså en negativ værdi. Længder kan i matematik ikke være negative, men det er her heller ikke en længde du udregner, men forskellen på to længder, og den kan jo altså godt være negativ.

Gør du det andet, får du:

|vektora - vektorb| = |(4 8) - (8 6)| = |(-4 2)| = √((-4)2+22) = √(16 + 4) = √(20)

Hvis ikke din opgave meget specifikt siger, at du skal gøre det første, tror jeg du skal gå efter sidste løsningsmulighed. Det er nu engang den mest logiske og meningsfulde


Svar #3
19. januar 2011 af 1518854 (Slettet)

 mange tak!! hvad så med 2'eren? forstår den stadig ikke helt:(


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2011 af mathon

se


Svar #5
19. januar 2011 af 1518854 (Slettet)

 så man skifter bare fortegn? hvorfor?:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2011 af mathon

    parallellogrammet areal er defineret som
                                                                                

                                                 den numeriske værdi af de udspændende vektorers determinant


Skriv et svar til: Vektorregning:( hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.