Matematik

multiplikation-tabel

18. januar 2011 af ayse22 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

håber der er nigen der kan hjælpe mig med første og anden opgave,

har ikke så meget tid. please help!

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

2.1 Se på forskellen n2 - (n-1)2


Svar #2
18. januar 2011 af ayse22 (Slettet)

du mener for eksempel at jeg kigger på:

92 - (9-1)2 = 17, og hvad så..

hvad betyder det...

og kan du finde ud af opgave 2.2

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, se på

n2 - (n-1)2 = (n-(n-1))·(n+(n-1)) = 2n-1

Man ser, at forskellen mellem to på hinanden følgende kvadrattal er et ulige tal, og man kan se, hvordan dette ulige tal skal beregnes ud fra n.

Lav en lignende analyse i 2.2 og 2.3 .


Svar #4
18. januar 2011 af ayse22 (Slettet)

ok mange tak

tak for hjælpen


Svar #5
18. januar 2011 af ayse22 (Slettet)

jeg har lige et spørgsmål til opgave 2.2

jeg bruger samme formel ikke??

men jeg får ikke rigtige tal jo.:(


Svar #6
19. januar 2011 af ayse22 (Slettet)

jeg forstår ikke hvad jeg skal lave med opgave 2.2 :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

I 2.2 ser man på

n·(n-3) - (n-1)·(n-3)

og i 2.3 ser man på

n·(n-k) - (n-1)·(n-1-k)


Svar #8
19. januar 2011 af ayse22 (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: multiplikation-tabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.