Matematik

Diskriminant hjælp?

18. januar 2011 af Anonymouz (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Diskriminant: b^2-4ac

Jeg fatter bare ikke hvordan man regner det ud alligevel.

Det ville være super nice hvis en herinde vil hjælpe mig med de 2 første opgaver, så jeg måske kan få et overblik over hvordan man præcist regner dette.

Helst gennemgå det step by step tak. :-)

f(x)=3x^2+4x+1

&

f(x)=-x^2+3x-2

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af Anonymousterfar (Slettet)

 Vil jeg også meget gerne vide tak.

En eller anden! Hjælp os!:-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2011 af Knotz (Slettet)

Dit udgangspunkt er 2.-gradsligninger på formen ax^2+bx+c

Altså skal du prøve at finde a-, b- og c-værdierne i dine funktioner.

I den første har du: f(x) = 3x^2+4x+1 og altså at a=3, b=4 og c=1

Disse indsætter du i diskriminantformlen:

b^2-4ac=4^2-4*3*1=16-12=4

Giver det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er konstanterne a, b, og c i 2.-gradspolynomiet f(x) = ax2 + bx + c , der indgår i diskriminanten. Man aflæser a, b, og c af 2.-gradspolynomiet.

For eksempel f(x) = 3x2 + 4x + 1 . Her er a = 3, b = 4 , c = 1 .

                                ax2 + bx + c


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2011 af Anonymousterfar (Slettet)

 Ahh, mange tak begge 2! Det gav rigtig god mening!

Vi forstår det begge nu :) Taler også for anonymouz vegne.


Skriv et svar til: Diskriminant hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.