Matematik

Differantialregning

18. januar 2011 af jenniskibby (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp!

Min opgave lyder:

Angiv en ligning for den tangent til parablen med ligningen y = 2y^2, der har hældningskoefficienten 2.

Jeg har en aflevering for til i morgen, og forstår det virkelig ikke, da jeg har været slemt syg sidste uge, hvor vi havde om det. Har læst på det, men det bliver jo ikke det samme, så hvis I har nogle gode råd, må I også gerne komme med dem, men først hjælp mig med den her opgave!

PÅ FORHÅND TAK!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Parabelen har nok ligningen

y = f(x) = 2x2

Bestem det eller de punkter, hvor tangenten til parabelen har hældningen 2, dvs. løs ligningen f'(x0) = 2.

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2011 af Tyrael (Slettet)

Er det tilladt for dig at anvende dit CAS-værktøj?
I så fald er det nemt at løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2011 af TorbenA (Slettet)

Du mener nok y = 2 x2. Du har altså en funktion f(x) = 2 x2.

Når hældningen er 2, er f ' (x) = 2, dvs.

4 x = 2 og x = ½

Så er y = 2 ½2 = ½

Indsæt dette i liniens ligning

y - y0 = a(x - x0)

i stedet for y0, a og x0

så har du ligningen.


Skriv et svar til: Differantialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.