Matematik

Finde x-værdi for: 4/9x-2=x+7/9

21. januar 2011 af ninjaen88 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa der ude!

Jeg har valgt at oprette en bruger her inde, da jeg ikke har gået i skole siden niende klasse, som er for 7 år siden!

Jeg er startet på VUC HF-Enkelt fag og lærer lige nu Matematik C

Kan nogle hjælpe mig med denne ligning og finde x-værdien ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2011 af mathon

                          (4/9)x - 2  =   x + (7/9)                        multiplicer med 9 på begge sider

                          9·((4/9)x - 2) = 9·(x + (7/9))               gang ind i parenteserne

                          (4x - 18)  =  (9x + 7)                           hæv plus-parenteserne

                          4x - 18 = 9x + 7                                  regn selv videre herfra


Svar #2
21. januar 2011 af ninjaen88 (Slettet)

 -18 - 7 = 9x - 4x

 -25 = 5x

 x = -5

Kan du forklare mig hvorfor/hvordan du har bestemt at multiplicere med 9 til at starte med ?

Går ud fra, det er fordi nævneren på begge sider er 9.

Hvis nævneren havde været forskellig på hver side, kunne man så starte med at finde en fællesnævner og derefter multiplicere med denne ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2011 af mathon

De to sidste spørgsmål kan besvares med et
                                                                                      Ja


Svar #4
21. januar 2011 af ninjaen88 (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Finde x-værdi for: 4/9x-2=x+7/9

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.