Matematik

hjælp

21. januar 2011 af carolskou (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg håber, I kan hjælpe mig med følgende opgaver:

Trekant ABC har vinkelspidserne A (1,3) B (6,9) og C (9,1). Bestem en ligning for hver af trekantens højder?

Og så en rombe er en firkant, hvor alle sider er lige lange. I enhver rombe står diagonalerne vinkelret på hinanden og halverer hinanden. I romben ABCD er A (6,4) og B (9,8). Desuden er BC parallel med x-asken. Bestem koordinaterne til C og D samt til diagonalernes skæringspunkt?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem de tre vektorer AB, AC, og BC . Højden fra A på siden BC skal så gå gennem punktet A og have vektoren BC som normalvektor. Opstil nu ligningen for linien, der indeholder denne højde. Samme fremgangsmåde for de to andre højder.

2) Bestem længden s = |AB| . Der gælder da, at C er et af de to punkter (9;8+s) og (9;8-s) (frit valg). Punktet D's koordinater findes da af

OD = OA + AD = OA + BC

Diagonalernes skæringspunkt kan findes som middelværdien af punkterne B og D's koordinater.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.